300 koronavírus-fertőzött van a máltai szeretetszolgálatnál

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=042c6fde-4d47-4493-9078-2de4dd805c43
Megosztás/Share

Eddig 200 millió forintos plusz költséget jelentett a szervezetnek a járvány kezelése.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A lakók és a gondozók többsége elkapta a koronavírust a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában Gödön, értesült a 24.hu.

A máltaiak közel 30 intézményt tartanak fenn, ezekben körülbelül 2000 ellátott él. A portállal Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs igazgatója azt nem közölte, hogy Gödön pontosan hányan fertőződtek meg, de megerősítette, hogy

eddig 5 intézményükben azonosítottak akár munkatársak, akár ellátottak körében koronavírus-fertőzést, ami közel 100 dolgozót és 200 gondozottat érintett eddig.

„A gödi Gondviselés Házában dolgozó egyik munkatársunk lett először beteg, aki a háziorvosához fordult. Miután pozitív lett a tesztje, a közvetlen munkatársait megszűrték, közülük több esetben ugyancsak pozitív lett az eredmény. Amikor ez kiderült, a szeretetszolgálat az ajánlott előírásoknak megfelelő intézkedéseket életbe léptette az intézményben, és október 16-án levélben értesítette az intézmény lakóinak hozzátartozóit, illetve a kijelölt gyámokat és gondnokokat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ teljes körű szűrést rendelt el. A népegészségügyi központ munkatársai ezt követően valamennyi lakó hozzátartozóját vagy gyámját, gondnokát telefonon értesítették a vizsgálat eredményéről. Megadtak két telefonszámot, amelyen a hozzátartozók a lakók állapotáról érdeklődhetnek. Az intézményben két munkatársat jelöltek ki arra, hogy a hozzátartozók hívásait fogadják, és a lakók állapotáról tájékoztatást adjanak.

A gödi Gondviselés Házában élő lakók és az ott dolgozó munkatársak csaknem valamennyien tünetmentesek, koronavírus miatt két lakó került kórházba, ők október 26-án térhettek vissza az intézménybe”

– mondta Romhányi.

A kommunikációs igazgató azt is közölte, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a védekezés, az annak során felhasznált eszközök ára, a többlet munkabér, a szűrésekkel kapcsolatos váratlan kiadások, valamint az egyéb felmerülő költségek nagyságrendje összességében meghaladja a 200 millió forintot.

. Romhányi Tamás tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány kitörése óta a védekezés, az annak során felhasznált eszközök ára, a többlet munkabér, a szűrésekkel kapcsolatos váratlan kiadások és az egyéb felmerülő költségek nagyságrendje összességében meghaladja a 200 millió forintot. a koronavírus-járvány kitörése óta a védekezés, az annak során felhasznált eszközök ára, a többlet munkabér, a szűrésekkel kapcsolatos váratlan kiadások és az egyéb felmerülő költségek nagyságrendje összességében meghaladja a 200 millió forintot.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201027_Koronavirusfertozott_maltai_szeretetszolgalat_God#rss