Bunford Zsolt váltja Czukor Józsefet az Információs Hivatal élén

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Kinevezték az Információs Hivatal (IH) új vezetőjét. Az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

Az eddigi főigazgatót, Czukor József nemzetbiztonsági vezérőrnagyot október 31-i hatállyal mentik fel posztjáról.

Czukor József, az Információs Hivatal főigazgató-jelöltje távozik a meghallgatásáról, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának üléséről az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 25-én.Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az új főigazgató, Bunford Zsolt főigazgatói kinevezése november 1-től hatályos. Bunford Zsolt János nemzetbiztonsági dandártábornok most az IH elemző főigazgató-helyettesi posztját tölti be.

Az Információs Hivatal Magyarország polgári hírszerző szolgálata, az öt magyar nemzetbiztonsági szolgálat egyike. A kémelhárítással és az állami tisztviselők átvilágításával foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét, Kiss Zoltánt Orbán Viktor szeptemberben váltotta le, az utódja Bárdos Szabolcs lett.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/10/27/bunford-zsolt-valtja-czukor-jozsefet-az-informacios-hivatal-elen