Covid-kórházzá alakul a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/b_rkl20150811057-e1603810989534-1024x578.jpg
Megosztás/Share

Két lépcsőben részben kiürítik, illetve teljesen a koronavírusos betegek ellátására átszervezik a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáját és az ugyanebben az épületben található Neurológiai Klinikát, írja a Telex.

A két intézménynek a jövő hét közepén már fogadnia kell a koronavírusos betegeket, de egyébként már eddig is láttak el covidos pszichiátriai és neurológiai betegeket.

Az egyetem honlapján megjelent tájékoztatás szerint a változás azt jelenti, hogy alkalmassá teszik az épületet a koronavírusos, nem pszichiátriai és neurológiai betegek fogadására is.

Covid-19 pozitív vagy koronavírus-gyanús betegek ellátása is megjelenik itt, belgyógyászati profilú (belgyógyász, pulmonológus, illetve kardiológus) szakorvosok szakmai vezetésével, felügyeletével

– írják. A nem koronavírusos betegek ellátása a korábbi Rókus kórházba költözik, a neurológiai betegek ellátását pedig a Külső Klinikai Tömbbe helyezik át.

Kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi/Róka László

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/10/27/koronavirus-semmelweis-egyetem-pszichiatriai-es-pszichoterapias-klinika-kiurites-atszervezes/