Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=60c7f8af-e6be-4762-a7b9-1d195db7be21
Megosztás/Share

A hollywoodi díva végakarata az volt, hogy magyar földben nyugodjon, de ez négy évvel a halála után sem valósult meg. A koronavírus közbeszólt ebbe is.

A 2016 decemberében elhunyt Gábor Zsazsa özvegye, Fréderick von Anhalt herceg arra már engedélyt kapott, hogy a magyar származású amerikai színésznő hamvait Kaliforniából magával hozza Németországba, de arra még nem, hogy belépjen vele Magyarország területére. Így csak jövőre temetheti el a volt feleségét.

„Jelenleg egy németországi bank széfjében van a feleségem földi maradványa. Nem szeretném, hogy ez sokáig így legyen, de nem engednek be Magyarországra, hogy a temetést megszervezzem. A Fiumei úti sírkertben várnak rám. Ha tehetném, holnap indulnék és a karantént is vállalnám, de előttem és ezáltal Zsazsa előtt is zárva van Magyarország, pedig az volt az utolsó kívánsága, hogy a szülőföldjén legyen eltemetve” – panaszolta Anhalt herceg a Blikknek. Szeptember elején a Los Angelesből Münchenbe tartó repülőgépen értesült arról, a pandémia terjedése miatt elrendelt határzár okán nem utazhat tovább Budapestre.

Az özvegynek az a terve egyébként, hogy a ceremónia után Magyarországra költözik.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201027_Egyelore_egy_nemetorszagi_bank_szefjeben_vannak_Gabor_Zsazsa_hamvai#rss