Jól megbüntetnék a kereskedők a maszktagadókat

Megosztás/Share

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) kezdeményezte a kormánynál, hogy akik nem tartják be a kötelező maszkviselés előírásait a boltokban, azoknak tetten érés esetén, többet kelljen fizetniük, mint a bírságösszeg jelenlegi alsó határánál, ötezer forintnál – írta keddi számában a Magyar Nemzet. 

Vámos György, az OKSZ főtitkára elmondta: a kereskedőknek alapvető érdekük, hogy folyamatosan biztonságos körülmények között bonyolódjon a hétről hétre erősödő év végi szezon az üzletekben. Viszont nem lehet minden vevő mellé külön ellenőrt állítani, ezért látványos előrelépést hozhat, hogy a büntetési összeg elrettentő erejű emelése még nagyobb figyelemre készteti majd a vásárlót.

A főtitkár hangsúlyozta: nem a bírságolás a cél, ezért nem azt javasolják; már a legenyhébb esetekben is pénzt fizettessenek, hanem azt, hogy a bírságolásra eddig is alapot adó helyzetekben markánsan emelkedjen az alapösszeg. Hozzáfűzte, hogy már eleve visszatartó ereje van, ha a helyszínen megjelennek az egyenruhás rendőrök.

Hétfőtől jön a maszkviselési szigor, az üzletvezetőket is keményen büntethetik

A szórakozóhelyek este tizenegykor zárnak.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/10/27/maszkviseles_birsag_vamos_gyorgy/