Koronavírus: 63 magyar fertõzött halt meg egy nap alatt

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/56/4456/article_320.jpg
Megosztás/Share

Újabb 2079 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 63642-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 63 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 1535-re emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyaország, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus járványhelyzet, koronavírus második hullám2891-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 243-an lélegeztetőgépen vannak.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

2891-en vannak kórházban

Jelenleg 45461 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 27 százalékuk budapesti. 2891-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 243-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 16646 személyt már gyógyultnak minősítettek. A legfrissebb adatok szerint 27050 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 1 millió koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóriumaiban.

Fontos a védekezés

Az iskolák egyelőre megoldják a beteg pedagógusok helyettesítését, bár azt nem tudni, pontosan hányan fertőződtek meg itthon az új típusú koronavírussal. További részletekért kattintson ide!

Jelenleg a koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában, így Magyarországon is. Ennek következtében a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik, így a védekezésben továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe. Már a szabadtéri rendezvényeken, gyűléseken, és a sportrendezvényeken is kötelező a maszkviselés, a hatósági házi karantén megszegése esetén kiszabható büntetést pedig megemelték. Ezek mellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak. Ezek mellett pedig ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Mentővel kellett kórházba szállítani a koronavírusos Delhusa Gjont – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_63_magyar_fertozott_halt_meg_egy_nap_alatt/20201027092704