Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Szomszédok és a Kisváros színésze

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=a6bd89dc-eaa3-4139-ad8f-cfcf707274ba
Megosztás/Share

Kelemen Csaba 65 éves volt.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Október 26-án hajnalban meghalt Kelemen Csaba színész, közölte a Gárdonyi Géza Színház társulata. A 65 éves színészművész 31 éve a teátrum tagja volt, 1989 óta játszott Egerben.

Kelemenre hétfőn gyertyagyújtással emlékeztek kollégái, tisztelői.

Az oldalon nem írják, de az Egri Ügyek nevű portál szerint a színész koronavírusos volt, és más betegségekkel is küzdött. Miskolcon kezelték, de nem tudtak rajta segíteni.

Kelemen Csaba korábban az Egri Csillagok című musicalban is szerepelt, ő alakította Dobó Istvánt. Emellett filmekben és olyan sorozatokban látható volt, minta Kisváros és a Szomszédok.

A színész 1980-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, 1982-ig a debreceni Csokonai Színháznál, 1982-89-ig a budapesti Radnóti Miklós Színháznál volt szerződésben. Az 1994-ben alakult Agria Nyári Játékok Kft. alapító tagja.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/kultura/20201027_koronavirus_kelemen_csaba_szinesz#rss