Koronavírus: novemberben már napi 150 halott is lehet

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/60/4460/article_320.jpg
Megosztás/Share

Sokkal több a fertőzött, mint amit az adatokban látunk” – nyilatkozta az ATV Híradónak Pusztai Erzsébet infektológus. A szakember szerint néhány hét múlva látványos növekedés lesz az igazolt koronavírus-fertőzöttek és a járvány áldozatainak számában is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus terjedése, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatokHeteken belül akár napi 100-150 halottat is regisztrálnak majd itthon.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Durva emelkedés jöhet

Kigyógyult a COVID-19-ből és elmondta, mi volt a legrosszabb – olvassa el!

Az infektológus valószínűnek tartja, hogy heteken belül akár napi 100-150 halottat is regisztrálnak majd itthon. Az elmúlt napokban látott dinamikus növekedés mindenesetre valóban aggasztó: sorra dőlnek meg a szomorú rekordok, és ma már 60 felett volt a koronavírus-járvány hazai áldozatainak napi száma.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus terjedése, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatokForrás: MTI

Valami elindult

A szakember előrejelzését igazolhatja az is, amiről Müller Cecília országos tisztifőorvos számolt be az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, mégpedig, hogy időközben átterjedt afertőzésa fiatalokról az idősebb korosztályokra, és az elmúlt hetekben már a középkorosztályból is voltak elhunytak. Míg a 34. héten a fiatal felnőttek érintettségi aránya 39 százalék volt, a 43. héten a koronavírus-fertőzöttek mindössze 14 százaléka tartozott ebbe a korcsoportba. És bizony minél több az idős beteg, annál nagyobb az esély a halálozási arány ugrásszerű növekedésére.

Nagyon nem tesz jót a tüdőrák diagnosztizálásának és kezelésének a koronavírus-járvány – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_novemberben_mar_napi_150_halott_is_lehet/20201027112907