Pikó András is megfertőződött a koronavírussal

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=7796c1c1-c667-43ab-a948-30a959c321c4
Megosztás/Share

Október 23-án jelentkeztek a tünetek a józsefvárosi polgármesteren.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Pozitív lett az eredménye Pikó András koronavírustesztjének – erről a VIII. kerület polgármestere maga számolt be a közösségi oldalán.

Pikó azt írta, október 23-án délután jelentkeztek rajta a tünetek, „tipikus, tüdőgyulladásra utaló jelek: száraz köhögés, enyhe láz és néha elviselhetetlenségig fokozódó izomfájdalom, végtagok és a hátam felé. Szerencsére ma kiderült az is, hogy nincsen tüdőgyulladásom” – írta.

A polgármester hozzátette, hogy a betegsége egyelőre nincs hatással az önkormányzat és a polgármesteri hivatal működésére, a feladatait helyettese, Szili-Darók Ildikó alpolgármester vette át. „Én pedig, ahogy az állapotom engedi, itthonról segítek a csapatomnak” – jegyezte meg.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201027_piko_andras_jozsefvaros_polgarmester_koronavirus_fertozes#rss