Több buszsofőr is segítséget kért, mert maszktagadó utasok fenyegetik őket

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=df642dee-3f75-486e-9477-2af92c727e80
Megosztás/Share

A maszkviselés szabályaira figyelmeztető sofőröket inzultálják a maszkot nem hordó utasok – panaszolják a járművezetők. A BKV állítja: csak néhány konfliktushelyzet van havonta.

Egyre több budapesti buszsofőr kér segítséget a BKV-tól, mert inzultálják őket azok az utasok, akik nem hajlandóak maszkot hordani – írja a Magyar Narancs. A lap egy videót is bemutatott arról, ahogyan a Thököly úton haladó buszon üvölt egy utas a sofőrrel, miután az közölte vele, hogy ha nem vesz maszkot, le kell szállnia.

“Vagy legyen minden buszon egy őr, ellenőr, bárki, de a munkám így ebben a formában biztonságosan végezni nem lehet, nem tudom. Semmilyen eszköz, semmilyen jogom, jogunk ahhoz, hogy megvédjük magunkat”

– nyilatkozta a magyarnarancs.hu-nak az eset után a sofőr.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke szerint egyre gyakoribb a verbális támadás a járművezetők ellen. A járvány idején átmeneti megoldásként szeretnék visszaállítani a sofőrök elkülönítését, az első ajtós felszállás szüneteltetésével és a sofőrök mögötti rész lezárásával.

A BKV azt közölte: “Ugyan az utóbbi időszakban a járművezetők napi szinten számolnak be a maszkviseléséhez köthető apróbb szóváltásokról, mai napig havonta csupán néhány esetben kerülnek intézkedést igénylő konfliktushelyzetbe az utasokkal, illetve másik gépjármű vezetőjével.”

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201027_busz_sofor_maszk_bkv#rss