Vidnyánszky Attila koronavírusos

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=44537714-8ff9-457b-ae26-f2dd5a410c56
Megosztás/Share

Pozitív lett Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának koronavírus-tesztje kedden – közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Mint írják, Vidnyánszky Attila “állapota kielégítő, otthonában pihen”. A színházban a járványügyi hatóságokkal egyeztetve folyik a kontaktkutatás és a tesztelés – áll a közleményben.

Vidnyászky Attila kedden online élőben jelentkezett be az Európai Parlament Kulturális- és Oktatási Bizottságának meghallgatására, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében tartottak. A kormány és az egyetem részéről is két-két meghívott szólalt meg: a kormány részéről György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, a kuratórium részéről Vidnyánszky Attila elnök, az egyetem részéről Upor László volt megbízott rektor, az egyetemi hallgatók részéről pedig Milovits Hanna, a Hallgatói Önkormányzat alelnöke. Részletes beszámolónkat itt találja.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/kultura/20201027_Vidnyanszky_Attila_koronavirusos#rss