COVID-kórház lesz egy pszichiátriai klinikából

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/93/4493/article_320.jpg
Megosztás/Share

Ütemezetten, két lépcsőben a koronavírusos vagy COVID-gyanús betegek ellátóhelyévé válik a Semmelweis Egyetem Balassa utcai épülete is, ahol a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, valamint a Neurológiai Klinika található. Ezzel párhuzamosan a Semmelweis Egyetemen belül átmenetileg átszervezik a koronavírussal nem érintett pszichiátriai és neurológiai betegek ellátását.

Koronavírus-fertőzöttek ellátóhelyévé válik jövő hét közepére a Balassa utcai épület. Ez azt jelenti, hogy a COVID-19-cel érintett pszichiátriai és neurológiai betegek kezelése mellett az általános – tehát a nem pszichiátriai és neurológiai betegséggel küzdő – fertőzöttek vagy gyanús esetek ellátása is megjelenik itt, belgyógyászati profilú (belgyógyász, pulmonológus, illetve kardiológus) szakorvosok szakmai vezetésével, felügyeletével – közölte oldalán az egyetem.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus egészségügy, koronavírus kórház, koronavírus klinika, koronavírus fertőzöttek, Semmelweis Egyetem, koronavírus járványhelyzet, koronavírus átszervezés, koronavírus ellátásÁtmeneti átszervezések az egyetemi klinikákon. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Ide kerülnek át a betegek

A Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika koronavírussal nem érintett betegeinek ellátása a klinika Szent Rókus Tömbben található részlegében, annak kibővítésével folytatódik tovább. A Neurológiai Klinika betegeinek ellátása szintén továbbra is az egyetemen belül, a jelenlegi helyszínhez közeli Külső Klinikai Tömb infrastruktúráján lesz biztosított.

Koronavírus: komoly veszélyekre figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara – a részletekért kattintson ide!

Az egyetem a közleményben kiemeli, hogy az átmeneti áthelyezésben érintett pszichiátriai és neurológiai betegek a kezelőorvosuktól tájékoztatást kapnak az őket érintő változásról. A szervezeti egységek ideiglenes áthelyezésére egyébként már a koronavírus-járvány első hulláma során is sor került. Ez ugyanis mind a hazai, mind a külföldi intézmények esetében természetes része a járványhelyzet fokozódására való tudatos felkészülésnek – írták.
65 évesen, koronavírus következtében elhunyt az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze, Kelemen Csaba – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Lelkiállapot

Fizikai állapot

Legjobban:
Legrosszabbul:

Napi tipp: Tornáztassuk meg a szemünket! Ahogy a testünk többi részének, úgy a szemünknek is szüksége van &#8222edzésre&#8221, hogy csökkentsük a szemproblémák kialakulásának esélyét, javítsuk a látást, pihentessük a szemet. Ha napi több órát számítógép előtt töltünk, az egyik leghasznosabb gyakorlat, hogy időnként felemeljük a tekintetünket a képernyőről, és néhány másodpercig a távolba nézünk úgy, hogy alaposan megszemlélünk öt különböző, a messzeségben található dolgot.

További cikkek

Kapcsoldó és aktuális cikkek

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/covid-korhaz_lesz_egy_pszichiatriai_klinikabol/20201028132352