Egy harci kakas ölt meg egy fülöp-szigeteki rendőrt, aki épp egy illegális kakasviadalon ütött rajta

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Halálosan megsebesített egy harci kakas egy rendőrt a Fülöp-szigeteken, aki épp egy illegális kakasviadalon ütött rajta.

A rendőrt a kakas a lábára erősített pengével ölte meg, amikor nekitámadt és elvágta a combjában lévő artériát. A rendőrt kórházba szállították, de nem sikerült megmenteni az életét. Észak-Samar tartomány rendőrkapitánya egy olyan balszerencsés eseménynek nevezte a balesetet, amire nem lehetett számítani. Azt mondta, hogy ő az elmúlt 25 évnyi szolgálatában nem látott még olyat, hogy egy rendőrt egy kakas öljön meg.

Fotó: RICARDO ARDUENGO/AFP

A pandémia kitörése előtt a Fülöp-szigeteken bizonyos feltételek mellett engedélyezett volt a kakasviadal tartása, de ezeket betiltották a járvány miatt. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/10/28/egy-harci-kakas-olt-meg-egy-fulop-szigeteki-rendort-aki-epp-egy-illegalis-kakasviadalon-utott-rajta