Koronavírus: gördülékenyebbé válik a mintavétel

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/14/4514/article_320.jpg
Megosztás/Share

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a mentőszolgálathoz beérkező, koronavírus miatti mintavételi megrendelések száma. A kezdeti néhány száz feladat után az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer ilyen igénylés futott be az Országos Mentőszolgálathoz, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-tesztelés, koronavírus-szűrés, koronavírus mentők, koronavírus OMSZ, koronavírus mintavétel, koronavírus kapacitás, koronavírus egészségügyEgyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Újabb egységeket vonnak be

Koronavírus: folyamatosan nő a tesztelési kapacitás – a részletekért kattintson ide!

Annak érdekében, hogy minden mintavételi megrendelést gyorsan tudjanak teljesíteni, a Belügyminisztérium (BM) közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket pedig a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki. A képzés kiterjed a védőeszközök használatára, az új típusú koronavírus kimutatását célzó beavatkozás szakmai protokolljára, a fertőtlenítésre és a szükséges adminisztrációra is.

Megduplázódik a kapacitás

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR vezetőjének elmondása szerint eddig is mindent megtettek, hogy a mintavétel folyamatosan és gördülékenyen menjen a koronavírus-járvány idején. A BM közreműködésével beálló plusz 200 mintavételi egység értékes segítség, mert ez gyakorlatilag megduplázza a kapacitásukat. Így Győrfi Pál szerint nemcsak tarthatóak lesznek az eddigi rövid határidők, hanem lehet, hogy ezen még csökkenteni is tudnak.

Kiderült, meddig védett a koronavírustól az, aki már átesett a fertőzésen – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_gordulekenyebbe_valik_a_mintavetel/20201029101019