700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=1ec221d7-2efe-47ef-ad25-df3cd69f31cd
Megosztás/Share

A lakók még a kijárási korlátozások csütörtök éjféli életbe lépése előtt megpróbáltak kijutni a francia fővárosból.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Elképesztő méretű forgalmi dugó keletkezett Párizs körül csütörtök este, néhány órával az országos lezárások életbe lépése előtt. A BBC híradása szerint összesen 700 kilométernyi úton torlódtak fel a járművek az Ile-de-France régióban. A dugó amiatt alakult ki, hogy a párizsiak még a kijárási korlátozások éjféli életbe lépése előtt el akarták hagyni a várost. Akadtak azonban olyanok is, akik éppen hogy vissza szerettek volna jutni Párizsba az őszi szünetet lezáró hétvége előtt.

Emmanuel Macron francia elnök szerdán jelentette be, hogy szigorítják péntektől a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket, mert a fertőzés még a tavasszal tapasztaltnál is gyorsabban terjed. Csütörtökön 47 637 újonnan regisztrált fertőzöttet és 250 halálesetet jelentettek.

Éjféltől az ország egész területén kijárási korlátozásokat vezettek be: tilos minden nem elemi utazás, és az emberek csak a szükséges dolgok miatt hagyhatják el otthonukat. Bezárják az éttermeket és a vendéglátóhelyeket, az egyetemeken online oktatásra állnak át, az iskolák azonban nyitva maradnak. Munkába is lehet járni, de szorgalmazzák a távmunkát. Az új intézkedések legkorábban decemberig hatályosak maradnak.

A csütörtök estihez hasonló dugók alakultak ki márciusban, az első országos lezárás előtti időszakban. Akkoriban néhány francia régió lakosai kifejezetten ellenségesek voltak a fővárosit elhagyókkal, hiszen Párizst sújtotta leginkább a járvány. Szakértők szerint most nem ez a helyzet: országszerte gyorsan terjed a fertőzés.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201030_parizs_lezaras_kijarasi_korlatozas_forgalmi_dugo_koronavirus_jarvany#rss