A jövő focijának nem barátja a kopasz fejbőr

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=24e54902-e3f4-4e4e-9d05-6fcf4e8f6264
Megosztás/Share

Egyelőre nem érdemes a gépre bízni egy focimeccs közvetítését, az ugyanis hajlamos labdának nézni a kopasz fejet.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Számos sportágnál látni ígéretes technológiai újdonságokat, melyek elsősorban a nézők kényelmét szolgálják. Illetve: szolgálnák, mert ahogy egy friss eset is mutatja, ezek a fejlesztések még korántsem nevezhetők tökéletesnek.

Az újabb furcsaságot a skót Caledonian Thistle FC egy mérkőzése szolgáltatta. A szervezők a mesterséges intelligenciára bízták a kamerák kezelését (és így a meccs televíziós közvetítését) a rendszer azonban több alkalommal is az egyik vonalbíró fejét követte. Az IFLScience szerint a jelenség oka, hogy

a szoftver labdának hitte a bíró kopasz és nagyon világos fejtetőjét.

A kamerákat normál esetben a Caledonian meccsein is ember vezérli, de a koronavírus-járvány miatt ezt most a Pixellot nevű technológiával helyettesítették a szakemberek. A fejlesztés állítólag sokkal éberebben követi a labdát, hogy a tévénézők semmiről sem maradjak le. Hát, nem is maradtak, más kérdés, hogy a rendszer ezúttal a kopasz fejbőrt vélte követni valónak.

A meccsről készült felvétel már a YouTube-on is megtalálható, íme:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201030_kopasz_kopaszsag_foci_labdarugas_kamerahiba_mesterseges_intelligencia_biro#rss