Nem árulja el az Emmi, mennyibe került a kiskunhalasi járványkórház

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=5dd7ed7e-33d6-4236-9372-4be2b20e17db
Megosztás/Share

Rétvári Bence államtitkár részletesen leírta, mekkora területen fekszik a kórház és hány konténerből áll, Harangozó Tamás kérdésére azonban nem reagált.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Harangozó Tamás a Honvédelmi és rendészeti bizottság 2020. szeptember végi ülésén kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert a kiskunhalasi járványkórházról, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumához irányította. Harangozó meg is kérdezte Kásler Miklós minisztert, hogy mennyibe került a mobilkórház felépítése és felszerelése, de Rétvári Bence államtitkár válaszától nem lett okosabb.

Az államtitkár ugyanis válaszában részletezte, hogy a Kiskunhalasi Járványkórház mekkora területen fekszik, hány konténerből áll (225), milyen a kórtermek eloszlása (16-16 van az alacsony és közepes kockázatú, 4 a súlyos állapotban lévő betegeknek), kitért a kórház technikai felszereltségére, de arra nem válaszolt, hogy mennyibe került a kórház felépítése és felszerelése.

Rétvári még írt pár sort arról, hogy a magyar ellenzék nem vesz részt a védekezésben, amit más válasza végén is megjegyzett már. A 150 beteg kezelésére alkalmas kiskunhalasi járványkórház egyébként öt nappal ezelőtt csaknem betelt.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201030_Emmi_Kiskunhalasi_Jarvanykorhaz_Harangozo_Tamas#rss