154 hallgató és rezidens ment át a Semmelweis Egyetemről Szlovákiába az országos koronavírus-tesztelésre

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=0bc21490-292d-4d3d-ab41-9f234a0a40ca
Megosztás/Share

154 csillogó szemű hallgatóról és rezidensről írt a Semmelweis Egyetem rektora, akik szombat hajnalban utaztak el, majd vasárnapig segítenek a szlovákiai tesztelésben.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A Semmelweis Egyetem 154 hallgatója és rezidense ment át Szlovákiába, hogy az ottani koronavírus-szűrésben segítsenek. Merkely Béla, az egyetem rektora a Facebookon írt arról: hajnal háromkor indultak el a “csillogó szemű” hatodéves orvostanhallgatók, ötödéves fogorvostan-hallgatók, rezidensek, valamint PhD-hallgatók és szakdolgozók, majd vasárnap érkeznek vissza.

Az Index pénteken arról írt, hogy 1000 eurós díjazást ajánlottak azoknak, akik elmennek Szlovákiába, hogy a hétvégi országos szűrésben közreműködjenek. Elsősorban a magyar többségű területekre küldik az önként jelentkezőket.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201031_Semmelweis_Egyetem_Szlovakia_koronavirus_teszteles#rss