Egy győri orvos kétségbeesett posztban számol be arról, hogy már most megtelt a helyi kórház covid-betegekkel

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház GyőrbenFotó: 444

A győri Petz Aladár-kórház gyakorlatilag megtelt, és a környező egészségügyi intézetek sem képesek már ellátni a koronavírus-fertőzötteket – ez derül ki egy győri háziorvos elkeseredett posztjából, amit szombat délután tett közzé a Facebookon. 

Csipszer Bernadett – aki a kórház aneszteziológiai osztályán dolgozik – azt írja, hogy „a győri kórház érdemben közel teltházas COVID pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek.” 

Azért gondolta fontosnak közölni a posztot, mert fontos lenne az előírások betartása, ugyanis a kórházban már most alig bírják az orvosok a terhelést. Két intenzív osztályt alakítottak ki a covidosoknak, de ez sem elég már: 

„A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb.”

Az orvos szerint a környéki megyék kórházai mind beteltek, a mobil járványkórház, is közel teltházas. Az intenzíves orvosok egymást keresve próbálnak helyet keríteni a betegeknek, mert már nem tudják őket hova tenni.

„Kérek tisztelettel Mindenkit, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet, a védekezési rendelkezéseket! (…) Kérek Mindenkit, higgye el nekem, hogy minden egészségügyi dolgozó napi szinten küzd a betegekért! A rendszer hibái, extrém mértékű túlterhelése és ebből adódó csúszások, várakozások nem a mi hibánk, nem mi tehetünk róla!” 

– írja, majd arra kér mindenkit, hogy ne támadják az egészségyüi dolgozókat, akik saját egészségüket is kockára téve dolgoznak a nap 24 órájában a betegekért.  

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/10/31/egy-gyori-orvos-ketsegbeesett-posztban-szamol-be-arrol-hogy-mar-most-megtelt-a-helyi-korhaz-covid-betegekkel