Izlandon törölték a járvány miatt a focibajnokság hátralévő meccseit

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=a51d9b68-1bce-4884-a404-a27ee74b9f9f
Megosztás/Share

A koronavírus-járvány miatt törölték az izlandi labdarúgó-bajnokság hátralévő fordulóit.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Amíg Európa nagyobb részében tart a futballszezon – néhol nézők nélkül, néhol létszámlimittel, néhol pedig, ahogy nálunk is, mindenféle korlátozás nélkül -, az izlandi szövetség úgy döntött, nem folytatják a bajnokságot.

Igaz, ott a bajnokság tavaszi-őszi rendszerű, azaz a 22 fordulóból csak az utolsó négyet nem játsszák le. A Valur Reykjavík, amely 8 pont előnnyel várta az utolsó négy fordulót, bajnok lett. Az Izlandi Kupát – amely az elődöntőnél tartott – helyezések megállapítása nélkül zárták le.

A magyar válogatott november 12-én éppen Izland válogatottját fogadja a Puskás Arénában az Európa-bajnoki pótselejtező második fordulójában, de az ellenfél keretének tagjai közül mindössze hárman szerepelnek hazájuk élvonalában.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201031_Izland_foci_jarvany#rss