Győri iskolát fertőtlenít a honvédség

Megosztás/Share

2020. november 01. – 13:39

A győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium épületegyüttesét fertőtlenítik a Magyar Honvédség (MH) Pápa Repülőbázis kijelölt fertőtlenítő rajai és a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj biológiai mentesítő csoportjai vasárnap.

 

Könczöl Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka, Győr helyőrségparancsnoka arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az iskolaközpontban 24 székesfehérvári és 9 pápai katona mintegy 17 ezer négyzetméteren fertőtlenít, amely során alkoholos felülettisztító folyadékkal permeteznek.
    A vegyvédelmi mentesítést követően az intézmény minden helyisége ismét biztonsággal lesz használható hétfőtől.
    Kitért arra is, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az őszi szünetben a pápai katonák a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumban, valamint a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban fertőtlenítettek.
    A székesfehérvári katonák pedig országszerte 33 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben.    

 Emlékeztetett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére 58 oktatási intézményt fertőtlenítenek az őszi szünetben a Magyar Honvédség alakulatainak felkészített fertőtlenítő rajai országszerte, ez több mint 350 ezer négyzetméternyi területet jelent.
    Az eljárás, a fertőtlenítő eszközök és anyagok ugyanazok, mint a tavaszi első hullám idején az idősotthonoknál használt felszerelések – mondta.
    Váradi József, az Apor Vilmos iskolaközpont intézményvezetője telefonon az MTI-nek elmondta, hogy a gyermekek és a pedagógusok körében is volt igazoltan koronavírussal fertőzött, a kontaktkutatások során pedig többen kerültek karanténba.
    Előfordult az is, hogy a fertőzés miatt óvodai csoportnál rendeltek el rendkívüli szünetet, vagy iskolai osztályok tértek át néhány napra digitális oktatásra.
    Az iskolaközpontban mintegy 1300 gyermeket nevelnek, vagy oktatnak.

MTI

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyori-iskolat-fertotlenit-honvedseg