A PDSZ azt javasolja a szülőknek, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyerekeket

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=31a1f69a-1b04-4178-9f49-9fcfaf88b687
Megosztás/Share

Úgy vélik, a szülőknek inkább kérniük kellene az óvódavezetőtől és az igazgatóktól, hogy igazolják a gyerekek hiányzását.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Felhívást intézett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a szülőkhöz, amelyben azt kérik tőlük, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeiket.

Mint írják, sok levelet kapnak a szülőktől, hogy féltik a gyermekeiket, mert nem megfelelő a távolságtartás, illetve nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése, továbbá az esetek túlnyomó többségében nincs, vagy csak megkésve végeznek tesztelést.

Hozzáteszik, ez nem azt jelenti, hogy pánikra, inkább megoldásokra van szükség, amely a kormány és az oktatásirányítás felelőssége, ám jelenleg szerintük lépéskényszerben vannak a szülők.

A felhívásban azt írják, természetesen nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét, főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel, azonban úgy vélik, most az a legjobb megoldás, hogy aki teheti, az ne küldje a gyerekeket iskolába, óvodába. Hozzáteszik, a házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról, ezért a szülőknek azt javasolják, kérjék meg őket arra, hogy igazolják a hiányzást.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201108_PDSZ_iskola_ovoda_koronavirus_hianyzas_igazolas#rss