Amíg Korózs Lajos bizottsági elnök, az ellenzéknek esélye sincs Müller Cecíliát kérdezni

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=f820252d-c1b2-45a1-bf18-a95f1f5a737f
Megosztás/Share

A népjóléti bizottság legutóbbi ülése is határozatképtelen volt, így Szabó Tímea a parlamenti folyosón faggatta Müller Cecília országos tiszti főorvost.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjólét bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a “kamuvideós” Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről – mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

Nacsa szerint a baloldal eddig szinte folyamatosan támadta, vagy hátráltatta a járvány elleni védekezést.

“Álhíreket találnak ki és terjesztenek, sőt még egy kamuvideót is készítettek egy álmentőssel és számtalan hazugsággal, amelynek célja a magyar egészségügy lejáratása volt” – mondta.

Korózs a magát mentőnek kiadó nőt hibáztatja a botrányos videó miatt

Korózs Lajos továbbra is csak az illusztrációként felhasznált képek miatt kér elnézést, a felelősséget a nőre hárítja, akinek saját elmondása szerint nem ellenőrizte a hátterét. A nőről a héten kiderült, állításával ellentétben nem dolgozott mentőként, annál a cégnél sem, amit a 24.hu-nak megnevezett.

Nacsa közölte, ők akár már holnap készek meghallgatni az operatív törzset, ez most csak Korózs Lajoson és a baloldalon múlik.

A bizottság november 3-án hallgatta volna meg Müller Cecília országos tiszti főorvost és Lakatos Tibor dandártábornokot és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkárt, azonban a kormánypárti képviselők távollétében, határozatképtelenség miatt ezt nem tudták megtenni.

Szabó Tímea párbeszédes politikus éppen ezért a parlamenti folyosón próbálta kérdezni Müller Cecíliát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201108_fidesz_bojkott_nepjoleti_bizottsag_korozs_koronavirus#rss