Átlagosan 20 ezer forintos bírságot osztottak a rendőrök a hétvégén

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=e03ec0be-2f86-4bd4-b7a7-e9c0f457c9e7
Megosztás/Share

A rendőrség 256 esetben intézkedett az éjszakai kijárási korlátozással kapcsolatban pénteken és szombaton, a rendőrök 28 esetben figyelmeztettek, 168 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 60 esetben pedig feljelentést tettek – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap a közmédiának Gyömrőn.

Gál Kristóf közölte, a helyszíni bírságok fejenkénti átlaga 20 ezer forint volt.

A szóvivő beszélt arról is, hogy szintén az elmúlt két napon 262 esetben intézkedtek a helytelen maszkhasználat miatt, a rendőrök 53 esetben figyelmeztettek, 143 helyszíni bírságot szabtak ki és 66 feljelentést tettek.

Tájékoztatása alapján a rendőrök pénteken és szombaton tíz boltnál találtak olyan szabálytalanságokat, amelyek miatt be kellett zárni az üzleteket. Ezeknek a boltoknak összesen 102 napig kell zárva tartaniuk – tette hozzá.

Gál Kristóf elmondta azt is: szombat éjfélig hat budapesti vendéglátóhelynél találtak súlyos szabálytalanságokat, amelyek miatt 14-14 napig zárva kell tartaniuk ezeknek a helyeknek. (A rendőrség vasárnapi közleményében már kilenc hely vendéglátóhely szerepel.)

Kiemelte, elsősorban az üzletek, vendéglátóhelyek üzemeltetőinek, tulajdonosainak a felelőssége, hogy betartassák a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat a vendégekkel, valamint az alkalmazottakkal.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20201108_Birsag_kijarasi_korlatozas_rendorseg#rss