Orbán: Most egészségügyi döntések, majd gazdasági intézkedések jönnek

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=864f20b4-6ca1-4550-877e-a73564547a62
Megosztás/Share

Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal miniszter vasárnap tárgyalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, Parragh Lászlóval.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Fontos megbeszéléseken vagyok túl

– kezdte videós beszámolóját Orbán Viktor miniszterelnök, aki vasárnap reggel a Karmelita kolostorban tárgyalt Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. A megbeszélésen ott volt Rogán Antal miniszter is.

Orbán arról beszélt, az MKIK elnökét tájékoztatta a várható egészségügyi intézkedésekről (ennek részleteiről nem beszélt, a szombati, egészségügyi szakemberekkel folytatott megbeszélése után annyit mondott, az operatív törzs ülésén várhatók újabb döntések), és elmondta neki is, hogy a vakcina a jó megoldás.

Jó reményeink vannak, látjuk már a fényt az alagút végén.

Orbán kilencven napja jól hangzik, de a dolgok nem ennyire egyszerűek

A miniszterelnök azért húzná ki kilencven napra a vészhelyzetet, mert már látni véli a járvány végét. A tömeges oltások elkezdését viszont csak tavaszra ígérte a miniszterelnök, de annak hatására még várni kell: egyáltalán nem biztos, lesz elég oltóanyag, ráadásul a teljes beoltottságot sem pár perc elérni.

Miután a vakcináig hosszú hetek telnek el, ezért a gazdasággal is foglalkozni kell. “A vírus ugyanis az embereken kívül a gazdaság szövetét is megtámadja.” Orbán azt mondja, a járvány az egész gazdaságra hat, de a kormánynak a kis- és közepesvállalkozásokra gyakorolt hatását tartja a legfonosabbnak.

Arra kérte Parragh Lászlót, hogy tegyen javaslatot a kormány számára, és a következő hetekben, hónapokban szorosabb legyen köztük az együttműködés annak érdekében, hogy a kkv-kat tudják segíteni.

Ők azért kiemelten fontosak, mert ők adják a legtöbb magyar embernek a munkát.

Orbán a rövid videóját azzal zárta, most egészségügyi döntések jönnek, aztán ismét gazdasági intézkedések következnek, amihez várja a kamara javaslatát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20201108_Orban_Most_egeszsegugyi_dontesek_majd_gazdasagi_intezkedesek_jonnek#rss