Többezres bírság járhat érte: erről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/11/1604830935-74ojGy33r_md.jpg
Megosztás/Share

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében kijárási korlátozást vezetnek be az egész országban. A rendelet alapján éjfél és reggel öt óra között tilos az utcán tartózkodni, mindenkinek a lakóhelyén, tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén kell lennie. Kivételek azonban most is vannak: akik dolgoznak, dolgozni mennek vagy munkából indulnak haza, valamint ki lehet menni ha egészségkárosodás, életveszély vagy súlyos kár fenyeget.

A portál információi szerint többen keresték meg a bejelentés után azzal a kérdéssel az Állatmentő Ligát, hogy lehet-e kutyát sétáltatni éjfél és hajnali öt óra között, illetve megengedi-e a szabályozás, hogy szükség esetén állatorvoshoz vigyük háziállatunkat éjszaka.

Az operatív törzs ügyfélszolgálata a szervezet kérdésére elmondta, hogy a sétáltatás nem jelent kivételt a tilalom alól, vagyis “a jelen hatályos rendelkezések nem teszik lehetővé a kijárási tilalom idején”. Az állat megbetegedés természetesen más kategóriába tartozó indok. Ilyenkor a lakhely elhagyásának célja az állat életének védelme, mely sok esetben akár súlyos vagyoni kárral is fenyegető helyzet. A javaslat szerint ebben az esetben mindenképpen ajánlott a helyi rendőrkapitányság ügyeletével is egyeztetni még az orvoshoz való indulás előtt.

Hangsúlyozták, hogy a szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de akár bírságot is kiszabhatnak a rendőrök az ellenőrzés során. A helyszíni bírság összege ötezer forinttól százötvenezer forintig terjed, de többszöri szabályszegés után akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az ember.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/11/08/tobbezres-birsag-jarhat-erte-errol-minden-kutyatulajdonosnak-tudnia-kell