90%-os védelmet nyújt a Pfizer védőoltása a koronavírus ellen

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=f44e122a-ab84-4d77-bd76-e7f28cf10cad
Megosztás/Share

Az elsődleges kísérleti eredmények alapján úgy tűnik, hatékony a koronavírus ellen a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett vakcina.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Az első tesztek alapján több mint 90 százalékos hatékonyságú az a védőoltás, amit az amerikai Pfizer gyógyszergyártó cég és a német BioNTech nevű biotechnológiai vállalat közösen fejlesztett – írja a Pfizer közlése alapján a The Washington Post.

A Pfizer 44 ezer fővel végezte el a vakcina tesztjét. Az alanyok közül 94-en kapták el a koronavírust úgy, hogy ők korábban nem voltak fertőzöttek. Közülük kilenc volt olyan alany, aki megkapták a két védőoltást, ami alapján úgy tűnik, a két cég által fejlesztett vakcina igen hatékony.

(Cikkünk bővül.)

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201109_koronavirus_vedooltas_pfizer_vakcina_bointech_kiserlet#rss