A BKK-t is meglepte Orbán Viktor bejelentése

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=5aa73a36-4ec4-4d94-a3ac-c356c6afbfa9
Megosztás/Share

Még gondolkodnak azon, mi legyen az este 8 és reggel 5 között közlekedő járatokkal.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A Budapesti Közlekedési Központ is hétfőn, a médiából értesült Orbán Viktor a kijárási tilalomról szóló bejelentéséről – írta a hvg.hu érdeklődésére a vállalat. A BKK-t azzal kerestük meg, hogy az este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom alatt hogyan közlekednek majd a járataik. Szerda 0 órától abban az időszakban az utcán csak munkavégzés vagy egyéb, rendkívüli ok miatt lehet tartózkodni. A pontos részletek majd a rendeletből derülnek ki. A BKK azt írta,

A budapesti közösségi közlekedést érintő változásokkal kapcsolatos előkészítő munkák elvégzését megkezdtük, azonban ez egy komplex feladat, ezért a járatok menetrendjével kapcsolatos változásokról csak később tudunk információt adni.”

A BKK-nak nemcsak az éjszakai kijárási korlátozás okoz fejtörést, a kormány utasítására meg kell oldaniuk a járatsűrítést is csúcsidőben.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201109_BKK_fovarosi_tomegkozlekedes_koraltozas#rss