Gyurcsány: Orbán elaludt, most pedig kapkod

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=53b410f3-ad38-47d6-8378-e484430eb66e
Megosztás/Share

A DK elnöke azt szűrte le a járványellenes bejelentéséből, hogy Orbán Viktor elrontott mindent.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Akkor most kapitulált Orbán. Beismerte, hogy elkésett, és most idegesen megnyomta a STOP-gombot Magyarországon

– reagált a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Orbán Viktor hétfői bejelentésére.

Gyurcsány szerint a küzdelem három fronton zajlik: Mit csinálunk a vírussal, a gazdasággal és a közeledő szociális katasztrófával. Szerinte az derült ki, hogy a koronavírus elleni küzdelem első frontján a kormányfő belátta: eddig elrontott mindent.

Nem csinált semmit nyáron, nem csinált semmit ősszel, most meg rohan az események után. Lemaradt. Cserbenhagyta az országot. Most javítani próbál. Elkésett. Ezrek halála lesz az ára ennek

– írja.

Az egykori miniszterelnök úgy véli, Orbán a másik két fronton továbbra is tanácstalan. “Augusztusban Európában egyedüliként állította le a már akkor is elégtelen állami bérpótlékot és nem hosszabbította meg az elbocsájtottaknak járó támogatást.

Orbán elaludt, most pedig kapkod, ötletel, tüzet olt, mert tönkrement körülötte a fél ország.

A járvány terjedésének lassítása érdekében Orbán Viktor miniszterelnök szigorú korlátozásokat jelentett be, melyek szerda 0 órától lépnek érvénybe.

Este 8 és hajnal 5 között kijárási tilalom lesz; minden gyülekezést megtiltanak; az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges.

További részletek itt:

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201109_Gyurcsany_Orban_koronavirus#rss