Koronavírus: a vírustagadók ezért veszélyesek másokra

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/18/4818/article_320.jpg
Megosztás/Share

A jól csomagolt tévhitek nagyon könnyen terjednek a közösségi médiában, ezért is kell tudatosan olvasni az új típusú koronavírussal kapcsolatos híreket. A vírustagadó bejegyezések egyetlen ellenszere az, hogy saját magunkat és a környezetünket is kritikus gondolkodásra neveljük.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus veszély, koronavírus vírustagadók, koronavírus szkeptukisokEmberéletekkel játszanak a vírustagadók. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Hogyan ismerjük fel az álhíreket?

A közösségi média 15 éve megjelent, de a magyarországi iskolákban csak mostanában kezdtek információkezelést tanítani – jegyezte meg a szakember. Elmondása szerint hírek esetén árulkodó lehet a forrás, de minden esetben az állítások mögötti tartalmak hitelességét is vizsgálni kell. Ennek most, a nagy mennyiségű feszültséget okozó koronavírus-járvány idején különösen nagy jelentősége van.

Nem hiszik el a hivatalos adatokat sem

Koronavírus: ezzel a két dologgal lehet életet menteni – kattintson!

Akik tudatosan figyelik a híreket, azoknak talán hihetetlennek tűnik, de a digitalizált világ virtuális társadalmában élő, a mindennapoktól elszakadt felhasználóknak még a koronavírus-járvány áldozatairól szóló hírek sem tűnnek valódiaknak – magyarázta a médiakutató. A HáziPatika.com-on egyébként a hivatalos kormányzati tájékoztatás alapján közöljük a friss adatokat minden reggel.

A koronavírus-járvány miatt térdre rogyott a háziorvosi ellátás Csornán – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_a_virustagadok_ezert_veszelyesek_masokra/20201109120007