Koronavírus: borzalmas helyzetben a magyar vendéglátás, itt a legnagyobb a baj

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/11/1604909774-hS4MmfRQ9_md.jpg
Megosztás/Share

A Szállodaszövetség elnöke szerint akár 150 ezren is lehetnek azok az ágazatban dolgozók, akik a járványhelyzet miatt más munkát kerestek, így az újraindulás is kihívást jelent majd, hangzott el az ATV híradójában. A maszkviselési szabályokat a legtöbben betartják, de a forgalom szinte mindenhol visszaesett.

A járvány miatt eleve sokkal kevesebben látogatják az éttermeket, a későbbiekben pedig az újraindulás is komoly kihívást jelenthet.

A turizmusban dolgozó 400 ezer embernek egy nagyon komoly része el lett küldve, illetve más szakmában helyezkedett el, mert jelen pillanatban nem tud a szakmájában dolgozni. Nem tudjuk majd, hogy hogy fog alakulni ez a későbbiekben, alapvetően az újraindulás lesz a legnagyobb probléma

– fejtette ki Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Flesch becslései szerint akár 150 ezer olyan dolgozó is lehet, aki az elmúlt fél évben elhagyta a pályát. Ráadásul legalább 3-4 évre lesz szükség ahhoz, hogy az ágazat vissza tudjon térni a 2019-es szintre.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/gasztro/2020/11/09/koronavirus-borzalmas-helyzetben-a-magyar-vendeglatas-itt-a-legnagyobb-a-baj