Koronavírus: ez változik mától a buszközlekedésben

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/13/4813/article_320.jpg
Megosztás/Share

A szerdától hatályos, járatsűrítési tervet szorgalmazó kormányrendeletre válaszul a társaság megnövelt kapacitással, sűrűbben közlekedő járatokkal áll az utasok rendelkezésére a koronavírus-járvány idején Békéscsabán, Dunaújvárosban, Egerben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint az intézkedés a 16 településen összesen több mint egymillió lakost érint.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus védekezés, koronavírus közlekedés, koronavírus busz, koronavírus tömegközlekedés, koronavírus Volánbusz

A járatsűtítés tehermentesíti a munkanapok legzsúfoltabb időszakait.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

330-cal több járat

A zsúfoltság kialakulásának, ezzel együtt pedig a koronavírus tejdedésének elkerülése érdekében a munkanapokon a megszokottnál 330 járattal állítanak többet forgalomba, illetve számos további járaton a nagy kapacitású csuklós autóbuszok közlekednek majd a “szóló járművek” helyett. Egyes nagy foglalkoztatókhoz pluszjáratokat is forgalomba állítanak – fűzték hozzá.

Erre figyeljünk utasként

A Volánbusz arra kéri utasait, hogy az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék, hogy a maszk használata nemcsak az autóbuszokon, az állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utasok a felszállás előtt vagy után tartózkodnak. Akik pedig nem viselnek maszkot, azok kizárhatók az utazásból, és 8 ezer forint pótdíj fizetésére kötelezhetők – emlékeztetett a társaság.

A koronavírus-járvány miatt térdre rogyott a háziorvosi ellátás Csornán – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_ez_valtozik_matol_a_buszkozlekedesben/20201109112720