Koronavírus: fontos változások jönnek a betegellátásban, döntött a miniszter

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/11/1604923237-E7e88gySp_md.jpg
Megosztás/Share

Keddtől 77-re nő a koronavírusos betegeket fogadó intézmények száma Magyarországon Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének rendelkezése alapján – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette:

Az országos tisztifőorvos ismertette: Magyarország “jól áll” a betegágyak vonatkozásában, jelenleg a betegágyak 60 százaléka foglalt, és rendelkezésre állnak intenzív ágyak, illetve lélegeztetőgépek. Ugyanakkor “ezeket működtetni is kell”, az egyre növekvő betegszámot az orvosoknak, ápolóknak ki is kell szolgálni. Azért, hogy Magyarországon egy beteg se maradjon ellátatlanul, akinek kórházi kezelésre van szüksége, Kásler Miklós úgy rendelkezett, hogy keddtől valamennyi aktív betegállátást nyújtó fekvőbeteg-intézmény belép a koronavírusos betegek ellátórendszerébe. Ezzel párhuzamosan

A rendőrség a hétvégén 453 alkalommal intézkedett a maszkviselés szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt – mondta el az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, Kiss Róbert alezredes ugyanezen a sajtótájékoztatón. Mint kiderült, 18 esetben intézkedtek a hétvégén azért, mert a tömegközlekedéssel utazó nem tartotta be a maszkviselés szabályát. Emellett a hétvégén az üzletekben történő maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt 409 esetben intézkedtek.

Az ügyeleti központ helyettes vezetője elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal az operatív törzs tájékoztatója előtt újabb védelmi intézkedéseket jelentett be. Ha a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés kedden elfogadja, kedd éjféltől este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, és minden gyülekezés, rendezvényszervezés tilos lesz.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/11/09/koronavirus-fontos-valtozasok-jonnek-a-betegellatasban-dontott-a-miniszter