Koronavírus idehaza: újabb átszervezések és szabályok egy megyei kórházban

https://kep.index.hu/1/0/3527/35277/352772/35277293_2699355_dc1796a8b01621490bea6ed13041d286_wm.jpg
Megosztás/Share

A COVID-19 vírus okozta járvány második hullámában a betegszám növekedése szükségessé teszi a Békés Megyei Központi Kórház betegútjainak további átszervezését, ennek értelmében november 9., hétfőtől újabb szabályok lépnek életbe – adta hírül a beol.hu dr. Becsei László főigazgató főorvos tájékoztatására hivatkozva. A portál úgy tudja: 

a Pándy Kálmán Tagkórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya hétfő reggeltől csak COVID gyanús, és igazoltan COVID fertőzött eseteket lát el.

A szülészet-nőgyógyászati, a gyermekgyógyászati, a klinikai onkológiai, a pszichiátriai, a fül-orr-gégészeti és a szemészeti fekvőbeteg ellátáson kívül a nem koronavírusos, illetve nem fertőzésgyanús betegek sürgősségi ellátása – mind traumatológiai, mind belgyógyászati sürgősségi ellátás esetében – a csabai Dr. Réthy Pál Tagkórházban biztosított – írja a lap. 

Hozzátették: november 11-től a belgyógyászati aktív ellátás is Békéscsabán folytatódik, az előre tervezett kezeléseket átütemezik, illetve csak életveszély, sürgős szükség, daganatos megbetegedésben szenvedők ellátása és tartós egészségkárosodás elkerülése esetén végzik el azokat.

A népegészségügyi szűrések (emlőrák-, vastagbélrák szűrés) azonban változatlanul tovább folytatódnak, a járvány miatt elhalasztott egynapos beavatkozások új időpontjáról pedig egyeztetnek betegeikkel. A főorvos elmondta: a járó beteg szakrendelések továbbra is működnek, azonban a személyes kontaktusok minimalizálása miatt csak telefonos előjegyzés alapján fogadják a betegeket. 

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/11/09/koronavirus_egeszsegugy_atszervezes_bekes_megye_korhaz_ellatas/