Koronavírus: mi lesz a sürgõs mûtétekkel?

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/19/4819/article_320.jpg
Megosztás/Share

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint azok a műtétek minősülnek halaszthatónak, amelyeknek későbbi időpontra történő eltolása nem veszélyezteti a páciens egészségi állapotát és életét. A sürgős beavatkozásokra viszont továbbra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a koronavírus-járvány előtt, tehát ezek nem halaszthatóak el. Emellett az onkológiai és kardiológiai ellátás, a transzplantációk és a reprodukciós ellátások is folytatódnak ebben az időszakban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus védekezés, koronavírus egészségügy, koronavírus műtét, koronavírus korlátozások, koronavírus operatív törzsEgyre több intézmény lép be a hazai fertőzöttek kezelésébe. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Durvul a helyzet

A legfrissebb adatok szerint egyébként Magyarországon eddig 114778 embert fertzött meg és 2493 áldozatot szedett az új típusú koronavírus. Jelenleg 86134 aktív fertőzöttről tudnak, 24 százalékuk budapesti. Több mint 6 ezren szorulnak kórházi kezelésre, közülük 415-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 26161 személyt már gyógyultnak minősítettek.

További szigorítások jönnek

Koronavírus: a vírustagadók ezért veszélyesek másokra – kattintson!

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy az operatív törzs reggeli ülése után Orbán Viktor miniszterelnök újabb intézkedéseket jelentett be a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Ezek azonban csak akkor lépnek majd életbe, ha holnap elfogadja az Országgyűlés a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszélt. A tervezett új szabályokról itt olvashat bővebben.

Gyorsteszt előzi majd meg a koronavírus-vakcina beadását idehaza – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_mi_lesz_a_surgos_mutetekkel/20201109123258