Koronavírus: nagy mennyiségû gyógyszert kaptunk Kínától

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/21/4821/article_320.jpg
Megosztás/Share

A miniszter tájékoztatása szerint folyamatosan tárgyalnak a külföldi partnerekkel a koronavírus-járvány elleni védekezésről – nemcsak az oltóanyag-beszerzésről, hanem a betegek eredményesebb kezelését segítő gyógyszerekről is. Ennek köszönhetően vasárnap éjjel újabb egymillió favipiravir tabletta érkezett Kínából.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Kína, koronavírus kezelése, koronavírus gyógyszer, koronavírus favipiravirMagyarország újabb favipiravir-szállítmányt kapott. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

További szállítmányok is várhatóak

Az eddigi legszigorúbb intézkedéseket jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök: este 8 és hajnali 5 között kijárási tilalom lesz, bezárnak az éttermek és minden gyülekezést megtiltanak. Kattintson a részletekért!

A már tünettel rendelkező koronavírusos betegeknél a megfelelő ütemben adagolt favipiravir jó eséllyel megelőzheti a tünetek súlyosbodását – magyarázta a miniszter. Hozzátette, hogy több gyártóval is tárgyalnak további beszerzésekről, a hét végén például Japánból is érkezik egy újabb egymilliós szállítmány. Ahogy megszületnek a további megállapodások, azokról is azonnal tájékoztatnak – szögezte le.

A miniszter egyébként maga is megfertőződött az új típusú koronavírussal. Mint mondta, már hetedik napja van karanténban, és a tünetei egyelőre nem csillapodnak. Úgy érzi magát, mint egy influenzabeteg, de reméli, hogy ennél rosszabb már nem lesz az állapota – fejtette ki.

A koronavírus-járvány miatt térdre rogyott a háziorvosi ellátás Csornán – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_nagy_mennyisegu_gyogyszert_kaptunk_kinatol/20201109140151