Koronavírus: több mint 5 ezer új eset itthon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/97/4797/article_320.jpg
Megosztás/Share

Újabb 5162 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 114778-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 55 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 2493-ra emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatokTöbb mint 5 ezer új fertőzöttet találtak itthon. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

6061-en vannak kórházban

Jelenleg 86134 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 24 százalékuk budapesti. 6061-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 415-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 26161 személyt már gyógyultnak minősítettek. A legfrissebb adatok szerint 36356 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 1,22 millió koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóriumaiban.

Szigorításokról döntöttek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik a járvány európai robbanásszerű terjedése miatt. A részletekért kattintson ide!

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, valamint egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A koronavírus-járványt viszont ezen a ponton már nem lehet megállítani, a fő cél inkább a járvány lassítása. Ezért ismét kihirdették itthon a veszélyhelyzetet, amely azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is – gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. Emellett az éjszakai kijárási korlátozás bevezetéséről és a szórakozóhelyek bezárásáról is döntöttek.

Ezt se felejtsük el

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak. Ezek mellett pedig ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Gyorsteszt előzi majd meg a koronavírus-vakcina beadását idehaza – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_tobb_mint_5_ezer_uj_eset_itthon/20201109091934