Koronavírus: újabb városban vezettek be vásárlási sávot, döntött a polgármester

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/11/1604927186-rc7gy5vk9_md.jpg
Megosztás/Share

Délelőtt 11 órától 12 óráig csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak szerdán és szombaton a halasi piacon – többek között erről is döntött Fülöp Róbert polgármester, számolt be a Baon.hu. “A piac további működése kapcsán két fontos célunk és feladatunk van: a fertőzésveszély lehetőségének csökkentése és a helyi termelők és a vásárlók védelme”, idézte a portál a polgármester szavait.

A polgármesteri utasítás értelmében a szerdai és a szombati napokon a piac a visszatérő intézkedések mellett nyithat ki. Ezek szerint újra kötelező a piac területén mindenki számára az arcmaszk viselése, ezen felül az árusoknak a kesztyű használata. A piac területén lévők számára előírt védőtávolság mellett az árusok között a lehető legnagyobb távolságot kell kialakítani.

A piac reggeli nyitásától 11 óráig nincs korosztályi szabályozás vagy tilalom, vagyis a 65. életévüket betöltött személyek is mehetnek vásárolni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/11/09/koronavirus-ujabb-varosban-vezettek-be-vasarlasi-savot-dontott-a-polgarmester