Orbán: este 8-tól kijárási tilalom

https://img.hazipatika.com/responsive/images/hazipatika_placeholder_320.jpg
Megosztás/Share

Az eddigi legszigorúbb intézkedéseket jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök: este 8 és hajnali 5 között kijárási tilalom lesz, bezárnak az éttermek és minden gyülekezést megtiltanak.

Hétfő délelőtt újabb korlátozásokat jelentett be a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök. “Ha ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, az orvosaink és ápolónőink, vagyis a kórházaink nem bírnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel” – mondta a miniszterelnök, aki szerint már a maszkviselés és a távolságtartás sem elegendő, ezért az eddigieknél is szigorúbb intézkedéseket vezetett be:

  • Kijárási tilalom lép életbe este 8 és hajnali 5 között. Ez alól felmentést csak a munkába igyekvők kapnak, illetve ha valamilyen rendkívüli eset indokolja.
  • Tilos minden gyülekezés, általános rendezvénytilalom lép életbe. A családi összejöveteleken, magánrendezvényeken is legfejlebb 10 ember vehet részt.
  • Esküvőt csak lakodalom nélkül lehet megtartani. A temetéseken legfeljebb 50 fő vehet részt.
  • Az üzletek, a fodrászatok, illetve kisipari szolgáltatók 19 órakor bezárnak.
  • A szállodák sem fogadhatnak turistákat, csak üzleti útra érkezők kaphatnak szállást.
  • A sportmérkőzések zárt kapusak lesznek.
  • A felsőoktatás csak online formában működhet tovább, középiskolákba a 8. osztály fölött digitális oktatás lép életbe, az általános iskolák, óvodák, bölcsődék nyitva maradnak. Bezárnak a kollégiumok is.
  • Hetrnte tesztelni fogják a kórházi dolgozókat, az iskolai tanárokat, a bölcsődei- és az óvodai dolgozókat.

A korlátozó intézkedések egyelőre 30 napig vannak érvényben, ezt később határozatlan időre meghosszabbíthatják – közölte a miniszterelnök.

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Lelkiállapot

Fizikai állapot

Legjobban:
Legrosszabbul:

Napi tipp: Sétáljunk mezítláb! Szinte felér egy talpmasszázzsal, ha egy fárasztó nap végén cipőinktől megszabadulva megteszünk pár lépést a szőnyegen vagy a kerti gyepen. Az így kapott stimulusok nemcsak tartásunkat, mozgáskoordinációnkat javítják, de élénkítik a vérkeringést is, valamint enyhítik a stressz káros hatásait.

További cikkek

Kapcsoldó és aktuális cikkek

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/orban_este_8-tol_kijarasi_tilalom/20201109104535