Debrecenben emelkedett a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=a3ebe739-e1d9-4aa1-8278-f217a7ab7949
Megosztás/Share

Főleg a keleti országrészben fekvő városokban nőtt a fertőzöttek száma.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Az eheti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat a koronavírus koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A NNK honlapján azt írja, hogy a koncentráció korábban emelkedett Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon is, azaz ezekben a városokban sok az aktív fertőzött, de a koncentráció nem növekedett tovább a héten.

Az NNK azt is közölte, hogy a többi településen stagnál az érték, de a koronavírus jelenléte továbbra is elterjedt az ország egész területén.

A koncentráció növekedése előre jelzi a fertőzöttek számának emelkedését, ahogy erre az Operatív törzs sajtótájékoztatóján is utaltak már.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201117_Koronavirus_koncentracio_szennyviz#rss