Kirakatba költözött egy prágai cirkusz

Megosztás/Share

Egy kirakatban tart ötperces előadásokat egy prágai kortárs cirkuszi társulat. A műsort a járványügyi szabályok betartásával lehet megnézni előzetes jelentkezés után – írja az MTI.

A La Putyka Cirkusz igazgatója, Rosta Novak elmondta, hogy az előadásokkal a pandémia alatt is igyekeznek az élő kultúra iránti igényeket kielégíteni.

A koronavírus-járvány miatt az összes prágai színház bezárt, akárcsak az iskolák és az éttermek. A La Putyka Cirkusz azonban a körülményekhez alkalmazkodva továbbra is működik.

A cirkusz közönsége az utcáról nézheti a műsort. Korlátozott számban, előzetes jelentkezés alapján tekinthetik meg az előadást: egyszerre csak legfeljebb egy-két ember vagy egy ennél nagyobb létszámú család. Naponta tíz előadást tart a társulat, mindegyiket egyedi műsorral.

Színészeink, akrobatáink, zenészeink, producereink és rendezőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy örömet szerezzenek és szórakoztassanak

 – olvasható a társulat a Facebook-bejegyzésében.

Mint jelezték, fontos számukra, hogy kapcsolatban maradjanak a közönséggel, és az is, hogy formában maradjanak mindaddig, míg ismét kinyithatnak a színházak. Ezért akár egy embernek is játszanak.

A Cirk La Putyka szakmailag a kortárs cirkuszi vonalat követi, ám átlépi az akrobatika, a kortárs tánc, a bábjáték, a koncert és a sport közötti határvonalakat, és arra törekszik, hogy új perspektívát nyújtson ebben a műfajban.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/11/17/praga_cirkusz_kirakat_koronavirus_jarvany_bezarasok/