Koronavírus: már foglalhatunk magunknak vakcinát

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/46/5046/article_320.jpg
Megosztás/Share

A koronavírus-járvány és annak hatásai sok ember életét keserítik meg. A tudósok egyetértenek abban, hogy a pandémia csak egyetlen módon szorítható vissza, mégpedig a vakcinával. Mivel azonban globális járványról van szó, az első hónapokban rendkívül nehéz lesz oltóanyaghoz jutni, ráadásul a Magyarországnak jutó mennyiség és az oltás lebonyolítása is rengeteg kérdést vet fel – olvasható a Nemzetközi Oltóközpont oldalán, ahol egyúttal megoldást is kínálnak a problémára. “Foglaljon nálunk COVID-19 vakcinát, hogy az elsők között kapja meg az oltást” – írják a felhívásban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus elleni védőoltásElőfoglalási jogot árulnak a koronavírus-vakcinára.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Kiemeik azt is, hogy valószínűleg belátható időn belül elérhetővé válik egy vagy több, Magyarországon is engedélyezett oltóanyag az új típusú koronavírus ellen. Az engedélyezett vakcinákat az oltóközpont – a tájékoztatás szerint – a gyártótól vagy a gyógyszerforgalmazóktól szerezik majd be.

Kinek szól a szolgáltatás?

Egy Oroszországban élő magyar szakember már beadatta magának az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett, Szputnyik V elnevezésű vakcinát. Egy tévéinterjúban elmesélte, mit tapasztalt az oltás után. Kattintson a részletekért!

A leírás szerint a Nemzetközi Oltóközpont előfoglalási szolgáltatása főként azoknak szól, akik nem háziorvosnál vagy kórházban szeretnék beadatni a COVID-19 elleni védőoltást, hanem magánrendelőben. Ajánlják továbbá azoknak, akik nem akarnak hónapokat várni arra, hogy hozzájussanak a védettséget biztosító oltóanyaghoz. Az előfoglalás díja fejenként 5 ezer forint, ez azonban az oltás díját nem tartalmazza.

Ha ingyen lesz az oltás, visszaadják a pénzt

Az oltóközpont kiemeli ugyanakkor, hogy amennyiben ingyenes lesz a koronavírus-vakcina, az előfoglalási díjat természetesen visszafizetik. Emellett akkor is visszatérítik a foglaló összegét, ha valaki máshol ingyenesen beadatja az oltást, és ezt igazolni is tudja. A tájékoztatóban arra is kitérnek, hogy amennyiben többfajta vakcinát tud szerezni az oltóközpont, akkor a páciens döntheti el, melyiket választja. Ha pedig egyik általuk forgalmazott oltóanyagot sem akarja beadatni magának az ügyfél, szintén visszajár a foglalás díja.

Márciusban kapta el a vírust, de még mindig küzd az egészségéért – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_mar_foglalhatunk_magunknak_vakcinat/20201117125029