Koronavírus: nyugdíjasokkal növelnék a tesztelési kapacitást

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/47/5047/article_320.jpg
Megosztás/Share

A koronavírus-fertőzöttek kiszűrését célzó PCR-mintavételi munkára várják az olyan, egészségügyi tapasztalattal rendelkező nyugdíjasok jelentkezését, akik szeretnének a “hétköznapi hősök” közé tartozni – számolt be róla egy nyugdíjas szövetkezet hirdetése alapján a Pesti Hírlap. A hirdetés cikkünk írásakor már nem volt elérhető.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus nyugdíjasok, koronavírus munka, koronavírus egészségügy, koronavírus-tesztelés, koronavírus szűrés, koronavírus PCR-teszt, koronavírus egészségügyi dolgozóMár toborozzák a munkára a nyugdíjas egészségügyiseket.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Óránként 1500 forintért

A lapb beszámolója alapján a munka rövid leírásából kiderült, hogy mindennap kellene dolgozni, és cserébe óránként nettó 1500 forintot kapnának a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevő, nyugalmazott egészségügyi dolgozók. Emellett a legbiztonságosabb védőfelszereléseket és a napi szintű dolgozói szűrővizsgálatot is biztosítják a jelentkezőknek.

A hírlap megkereste kérdéseivel a szövetkezetet, a válasz azonban az volt, hogy legkorábban csak november 20-án tudnak részletes tájékoztatást adni. A szövetkezet azt írta, jelenleg a lehetséges munkavállalók jelentkezését várják, így a munkával kapcsolatos paramétereket a november 20-a utáni időszakban tudják csak közölni az érdeklődőkkel. Hétvégére tehát már talán kiderülhet, hány álláshelyre keresnek dolgozókat, illetve milyen védőruházatot biztosítanak nekik a koronavírus elleni védekezés érdekében.

A segítő szervezetek sem tudják, mi lesz a kijárási tilalom alatt utcán rekedt hajléktalanokkal – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_nyugdijasokkal_novelnek_a_tesztelesi_kapacitast/20201117130800