Müller Cecília: Egy 25 éves koronavírus-fertőzött hunyt el

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/A/agy-20201117.jpg
Megosztás/Share

Elhunyt egy 25 éves koronavírus-fertőzött, hangzott el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. A szűrőbuszba is mentőszolgálati felhívásra lehet menni és korrigálták a tesztelési számokat. Frissülő cikkünk.

Ma reggeltől az ország sok pontján katonák a rendőrségel együttműködve részt vesznek a kijárási tilalom ellenőrzésében – hangzott el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. Ők nem intézkedhetnek az állampolgárokkal szemben, csak a rendőrök munkáját segítik. Budapesten és további 56 településen 500 katona lát el ilyen feladatokat. Emellett részt vesznek az intézmények fertőtlenítésében is. Tavasszal 2 ezer katona idősotthonokat és iskolákat fertőtlenített.

Az elmúlt 24 órában a legfiatalabb elhunyt fertőzött 25 éves, a legidősebb pedig 95 éves – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos. Arról is beszélt: a tegnap az adatszolgáltatási késés miatt nem tudta a teszteket ismertetni, mert az egyik legnagyobb labor késett az adatokkal. A mai adatok tartalmazzák ezeket is. A szűrőbuszokkal kapcsolatban hozzátette: a szűrőbuszokra is vonatkozik az eddigi protokoll, oda is azok menjenek, akiknek ezt a háziorvos jelzése után a mentők előírták. Ide az elhangzottak szerint maszkban és tömegközlekedés szerint kell érkezni.

Emellett felhívta a figyelmet a vérplazma-adásra, mely mint fogalmazott, nemes cselekedet. Átlagosan a fertőzésen átesettek tíz százalékának a plazmájában van elég ellenanyag, ezt klinikai vizsgálaton derítik ki. A szennyvízvizsgálatok szerinte mutatják: nem értünk még a járványcsúcs tetejére.

Cikkünk frissül.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/muller-cecilia-egy-25-eves-koronavirus-fertozott-hunyt-el.1106068.html