Pogány Judit nem lép színpadra, amíg tart a járvány

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=44d64794-9b47-4527-bc68-3fbae06d5cd1
Megosztás/Share

A színésznő egyébként kiváló egészségnek örvend, de az Örkény Színház szeretne vigyázni rá, ezért az óvintézkedés.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Noha az Örkény Színház az elsők között jelentette be, hogy a járványhelyzet miatt akkor sem játszanak élő közönség előtt, amikor még erre lehetőség volt, a színház most a Facebookon közölte: Pogány Judit a járványhelyzet végéig még a közönség nélkül, de élőben online sugárzott előadásokban sem lép színpadra az egészsége védelme érdekében.

„A koronavírus-járvány miatt nemcsak színházunk műsorát kell átalakítanunk, hanem – indokolt esetben – streamelt előadásaink szereposztását is. Ennek oka, hogy noha minden óvintézkedést megteszünk művészeink és munkatársaink egészségvédelme érdekében, társulatunk tagjai közt vannak olyan színészek is, akik koruknál fogva kiszolgáltatottabbak a vírusnak, mint mások. Ezért úgy határoztunk, hogy Pogány Judit egészen addig nem lép színpadra élő online előadásban, amíg a járvány hulláma nem csillapul a biztonságos szint alá” – közölte a színház.

Így a legtöbb előadásban, például a Zűrzavar 2045 címűben más veszi át ideiglenesen a színésznő szerepeit, de az Anyám tyúkja 1. és 2. előadásokban majd felvételről mondja el a verseit.

A színház mindehhez azt is hozzátette: „Hangsúlyozzuk – hogy elejét vegyük az időnként lábra kapó alaptalan álhíreknek –, hogy

Pogány Judit kiváló egészségnek örvend, e döntéseket vele egyetértésben, óvintézkedésként hoztuk meg.

Bízunk benne, hogy mihamarabb véget ér a veszélyhelyzet, és újra biztonságban színpadra állhat!”

Pogány Judit fél évszázados pályájáról tavaly, a művésznő 75. születésnapján írtunk:

Aki Józsit szült a Bélák közé – Pogány Judit 75 éves

Kislánykori álmomat, hogy színésznő legyek, több mint 15 éven át próbáltam elfojtani magamban. Akartam lenni csillagász, mérnök, erdész, utazó, árvaházi nevelőnő és leginkább állatkerti gondozó, de úgy alakult, hogy most mégis egy 54 éve tartó színészi pálya vége felé járok! – ezt mondta Pogány Judit, amikor az Örkény Színház munkatársai nemrég megkérdezték tőle, mi lett volna, ha nem színész.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201117_Pogany_Judit_nem_lep_tobbet_szinpadra_amig_tart_a_jarvany#rss