Újabb négy fertőzött az ukránoknál, elmarad a svájci mérkőzésük

https://kep.index.hu/1/0/3539/35392/353929/35392931_2707761_2827eb24658a4bdd88c20ccb1a0a8ade_wm.jpg
Megosztás/Share

Az ukrán szövetség kedden kora délután közölte, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) arról tájékoztatta őket, hogy a luzerni kanton karanténszabályai miatt nem lehetséges megrendezni a találkozót.

Az ukrán szövetség hétfői közlése alapján három labdarúgójuk – Eduard Szobol, Jevhen Makarenko és Dmitro Riznik – vasárnapi tesztjének eredménye elsőre nem volt egyértelmű, majd a szakemberek később megállapították, hogy egyaránt megtalálható a mintákban a Covid-19 vírus.

Ezt követően újratesztelték az egész ukrán keretet, valamint szakmai stábot, és négy újabb fertőzöttet – három játékost és egy stábtagot – találtak. A helyi hatóságok azonnal karanténra kötelezték az egész ukrán küldöttséget, amely egy luzerni szállodában tartózkodik.

Az ukrán keret tagja a Ferencváros két játékosa, Olekszandr Zubkov és Ihor Haratin is.

Az ukrán nemzeti együttes szombaton Németországban szerepelt, majd a 3–1-es vereséggel zárult találkozó másnapján utazott át Svájcba, ahol az utolsó csoportmeccsét játszotta volna az NL mostani kiírásában.

A Svájc–Ukrajna találkozó tétje az lenne, hogy a két gárda közül melyik végez az utolsó helyen és esik ki az A-divízióból. Jelenleg az ukránok a harmadikak, három ponttal megelőzve a sereghajtó svájci válogatottat. A két csapat ukrajnai találkozóján 2–1-es hazai siker született.

(Borítókép: Ronny Hartmann / AFP)

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/sport/futball/2020/11/17/ujabb_negy_fertozott_az_ukranoknal_elmarad_a_svajci_merkozesuk/