Újra fizetős lehet a parkolás a XIII. kerületben

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=c29f3c41-f51e-4a70-a4da-0d95a5ca95df
Megosztás/Share

A győri mintát vennék alapul, csak bizonyos idősávban lenne díjmentes a parkolás.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Tilosban várakozó autók, türelmetlen autósok – ez lett a hatása az ingyenes parkolásnak a XIII. kerületben – számolt be az RTL Híradó.

A XIII. kerületben a győrihez hasonló megoldásban gondolkodnak a parkolásra: ott hétfőtől péntekig délelőtt 11 és 16 óra között bárhol lehet parkolni, ezen az időszakon kívül viszont csak a bérlettel rendelkezők – vagyis az ott élők – használhatják a belvárosi helyeket.

A többiek a parkolóházban vagy mélygarázsban tudnak megállni, ezek viszont fizetős szolgáltatások, tehát Győr gyakorlatilag kikerüli ezzel az ingyenes parkolást előíró kormányrendeletet.

Angyalföld polgármestere, más kerületvezetőkkel együtt, a főpolgármestertől kért segítséget, a főváros azonban egyelőre nem reagált a megkeresésre.

Van azonban néhány terület az országban, ahol továbbra is fizetni kell a várakozásért. Általában magánterületekről van szó, amelyet használhatnak az autósok. Ilyen például Újbudán az Alíz utca.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201117_fizetos_parkolas_xiii_kerulet#rss