Vírus ide vagy oda: ha black friday, akkor rohanunk vásárolni

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/V/veszaneten-20201117.jpg
Megosztás/Share

Maximum idén nem személyesen, hanem online. A válaszadók fele többet vásárol az akciós szezonban, de egyharmaduk az utolsó pillanatig vár az akciókra.

A pandémia ellenére sem mondunk le a karácsony előtti vásárlásról, pusztán a hangsúly áttevődik az online piacterekre. A Kaspersky új kutatásából az derül ki, hogy ötből három válaszadó (60%) azt mondta, hogy az ünnepi vásárlás legnagyobb részét online tervezi lebonyolítani. Ötödük (20%-uk) egyenesen azt nyilatkozta, hogy az idén minden ünnepi bevásárlásukat online intézik, annak ellenére, hogy általában nem ez a szokásuk.

Az adatokon az is látszik, hogy a többség a válság ellenére sem vásárol kevesebbet. A fogyasztóknak mindössze egynegyede (26%-a) tervezi legalább a harmadával csökkenteni a karácsonyi vásárlásra szánt kiadásait a koronavírus-járvány következtében fellépő pénzszűke miatt. Ez a szám azonban a 25-34 év közöttiek körében már 30% – ez az a korosztály ugyanis, amelyet a legszélesebb körben érintett a koronavírushoz köthető állásvesztés.

Az online akciókra vadászó fogyasztók számának növekedésével párhuzamosan azonban a nagy megtakarítások elérése érdekében vállalt kockázat mértéke is egyre nő. A válaszadók mindössze 16%-a nem hajlandó megadni a személyes adatait az online kedvezményekért cserébe, annak ellenére, hogy csaló weboldalak vagy átverések áldozataivá válhatnak. A “fekete péntek” akciók időszaka ismét ráirányítja a figyelmet, mennyire fontos a netes biztonság, azaz, hogy csak megbízható felületről vásároljunk és mindig ellenőrizzük, kinek adunk meg bankkártya-adatokat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/virus-ide-vagy-oda-ha-black-friday-akkor-rohanunk-vasarolni.1106082.html