A járvány miatt az interneten népzenélnek a Héttorony Fesztiválon

https://kep.index.hu/1/0/3540/35406/354066/35406655_2708739_bbb280e71a28eada4e74d22da3b68403_wm.png
Megosztás/Share

Idén közönség nélkül, de a tőlük megszokott nívón és energiaszinten játszottak a műfaj legjobb magyar előadói a Héttorony Fesztivál Makovecz Imre tervezte helyszínein: Kakasdon, Siófokon, Százhalombattán és Budapesten. A szebb időkben a csaknem kéthetes programsorozat résztvevői a világ minden tájáról érkeztek,  de a járvány miatt idén nem hívtak külföldi zenészeket.

A fellépők névsora ezúttal is meggyőző. 

Sebestyén Márta önálló koncertje után a Szent Efrém Férfikarral is színpadra áll. Palya Bea, valamint a WOMEX életmű-díjas Lakatos Mónika a Romengó együttessel zenél.

Az idén kiemelt szerepet kapnak a női produkciók: a Dűvő mellett feltűnik majd Kubinyi Júlia, Lovász Irén az Égi hang című műsorával szerepel, de Petrás Mária és Szvorák Katalin is önálló estekkel kápráztatják el a közönséget. Látható és hallható lesz a Dalinda énekegyüttes a Bazsevával és a Triolina Folk is –, mindkét formációban természetesen a hölgyeké a főszerep. Dresch Mihály Triójában pedig Lőrincz Hortenzia vendégeskedik. Külön produkcióként Makovecz Imre gondolatait Szarvas József tolmácsolja.

(A koncerteket és a részletes információkat  a hettoronyfesztival.hu weboldalon lehet megtekinteni.)

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kultur/2020/11/18/a_jarvany_miatt_online_koncertezik_palya_bea_sebestyen_marta_es_dresch_mihaly/