A kormány február 8-ig meghosszabbította a korlátozásokat

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/73998607-1-1024x576.jpg
Megosztás/Share

Rendeletet hozott a kormány a november 4-én kihirdetett, veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról.

Eszerint „koronavírus-törvény” hatályáig, azaz február 8-ig megmarad az este 8 és reggel 5 közötti kijárási korlátozás; a köztéri maszkviselés (ahol a polgármester ezt előírja); az ingyenes parkolás; a rendezvények, gyűlések, lakodalmak és az amatőr csapatsport tiltása; a szórakozóhelyek, színházak, mozik zárva tartása, a családi rendezvények 10 fős limitálása.

A hosszabbítás nem vonatkozik ugyanakkor a honvédség veszélyhelyzeti közreműködésére, valamint „az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályaira” (ezek 30 napig bejelentési kötelezettség nélkül végezhetők), e szabályok tehát tehát csak december 11-éig érvényesek.

Mivel a kormány részéről egyelőre senki nem kommentálta a rendeletet, nem tudni, hogy a kormány valóban fenn akarja-e tartani a korlátozásokat a következő közel három hónapban, vagy csak a jogi kereteit teremtette meg ennek.

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/11/18/veszelyheztet-korlatozas-februar-8/